Getuigenissen bemiddeling

Hoe slachtoffers en daders bemiddeling ervaren.

We zijn tevreden dat de jongere zijn verantwoordelijkheid opneemt. Hij heeft spijt getoond en we hopen dat het een leerzame werkervaring wordt

De vergoeding, door betaling van de diefstal, is één stap. De bewustwording van de foutieve daad is voor mij ‘DE’ belangrijkste stap.

We zijn dankbaar voor deze kans voor bemiddeling. Zonder zou er gewoon een straf zijn geweest en dat zou nooit hetzelfde resultaat hebben opgeleverd dan wat er nu gebeurd is. Dit komt ook vooral door het werk van de jongere en zijn moed om zich kwetsbaar op te stellen.

Ik had gespaard voor een fiets en had hem nog maar pas. Ik was heel teleurgesteld toen ik hem beschadigd terugvond. Ik ben blij dat de jongere zal gaan werken voor een vzw met een maatschappelijke relevantie en dat hij op die manier via het vereffeningsfonds de kosten voor de reparatie kan terugbetalen

De bemiddeling gaf mij  een goed gevoel. De jongere heeft oprecht zijn excuses aangeboden en toont spijt. Bij onze samenkomst hebben we een overeenkomst gemaakt waarbij op een correcte manier vergoed wordt. Daardoor kan ik dit afsluiten zonder een onrechtvaardigheidsgevoel of wrok.

De diefstal van mijn auto heeft mij veel problemen gegeven en dat heeft zwaar op mij gewogen. Het is heel goed dat de jongere zelf wil zorgen voor terugbetaling volgens zijn eigen kunnen en op de manier die voor hem lukt. Daar ben ik blij mee.

Door de bemiddeling is er vanalles bespreekbaar om tot een oplossing te komen. Hieruit heb ik veel geleerd over hoe mensen zich voelen als hen zoiets overkomt.

Ik ben blij dat er mij een kans gegeven is om samen te zitten en mijn fout te herstellen.

Het was in het begin moeilijk voor mij. Er was een grote druk. Ik besef dat ik een grote fout heb begaan. Dankzij de bemiddeling heb ik veel bijgeleerd en heb ik het op het einde positief ervaren. Ook is er een grote druk van mijn schouders weg nu ik weet hoe de slachtoffers zich voelen. Ik heb geleerd dat open kaart spelen het beste loont

Ik ben blij dat ik de kans heb gekregen om het gebeurde op deze manier goed te kunnen afhandelen.

Ook dit is opvoeden, je kind bijstaan en steunen in moeilijke momenten, en dat heb ik geprobeerd. We hebben hier veel gesprekken over gehad en Ik hoop nu dat hij leert uit zijn fouten. Mijn zoon is eerlijk geweest, zowel naar mij toe als naar de bemiddelaar. Hij is ook de confrontatie met het slachtoffer aangegaan en heeft zijn excuses aangeboden. Ik kijk tevreden terug op de bemiddeling en ben blij dat ze samen tot een akkoord zijn gekomen.

Ik vond het vaak moeilijk, wist mij soms geen houding aan te nemen. Hoe reageer ik op het slachtoffer? Hoe je het ook bekijkt, het is wel mijn kind dat in de fout ging en het is iemand anders’ kind dat gewond is geraakt. Wat mijn kind ook doet, ik blijf geloven in zijn goedheid, maar ik wil ook niet blind zijn voor de fouten die hij maakt.

Powered by